Jak to vnímám já: Jak nalejt stádu sliby do hlavy...

18. 10. 2017 20:20:00
...tak jsem si o víkendu udělala čas, abych se podívala do obálky s kandidáty blížících se voleb. No, a jestli si někdo myslí, že se ze mě stala uvědomělá občanka, tak to ani omylem!

Docela dost dobře si pamatuji na své první volby - tedy nepamatuji si kam byly, ale pamatuji si na volební místnost a volební komisi, místnost se nacházela v budově základní školy, kam jsem ještě nedávno chodila a složení komise vypadalo jak maturitní komise a já si připadala jak u maturity.... Měla jsem tehdy děsnou trému.

Postupem dlouhých desetiletí a bezpočtu voleb do čehokoliv jsem zjistila, že místo trémy mám spíše poslední léta zlost, že se už zase někam někdo nebo něco volí. Že zase všichni ti na bilboardech slibují hory doly a realita je úplně jiná. Postupem času zjišťuj, že před volbami se víc, než kdykoliv jindy mluví o úplně běžných a samozřejmých věcech, jako jsou platy dělníků, ale i třeba zdravotníků, jako jsou předražené nájmy a nedostatky sociálních bytů, jako je problematika zneužívání sociálních dávek, jako je nezaměstnanost, kriminalita, vyloučené lokality, atd. atd. atd.

A jen volby skončí, jako kdyby odvolali co slíbili nebo zapomněli, že slibovali nebo jen dělali mrtvé brouky...

Skoro nic neplatí!

Po pravdě ani mě v tomto předvolebním období nezajímá, kdo zase na koho kydá špínu, aby z toho vyšel sám nejlépe, ani kdo si jak stojí na žebříčku popularity... Přijde mi to jen blá blá blá - mlácení prázdné slámy. Prostě pro politiky jsou řadoví občané v kurzu jen v předvolebním období a pak už zase na dlouhou dobu ne. Stejně si vše udělají podle svého! Proč by jsme měli věřit jen předvolebním slibům, kterými nikoho nezarmoutí?

Kdyby jsme politiky zajímali jindy, než jen v době ,kdy jim jde o to získat moc, už dávno by prosadili stejnou kvalitu potravin - stejnou jako je v západních zemích EU. Už dávno by zvýšili platy na roveň platům v okolních státech, už dávno by vylepšili sociální podmínky pro ekonomicky slabší: nemocné, důchodce, matky s dětmi... Nepoužívali by to jako magickou formuli v předvolebním období!

Kdyby těm dotyčným šlo o voliče, nebo spíše o lidi, jak hlásají, už dávno by pro ně něco udělali a nemuseli by se podbízet jen v určitém čase. Lid by je volil automaticky s vědomím toho, že dotyční opravdu něco pro lidi udělali...

Takže masírujete nás všechny přes média hezky, ale sliby jsou jen sliby. Těm se sice uvěří snadno a slibem opravdu nikoho nezarmoutíte. Ale hovořit by měli činy.

Jedna má známá mě v souvislosti s blížícími se volbami podavila, když uvedla, že se teď před volbami bojí otevřít i lednici, aby na ní nevyskočil nějaký kandidát.

Autor: Ladislava Šťastná | středa 18.10.2017 20:20 | karma článku: 17.02 | přečteno: 501x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Ostatní

Olga Medová

Útřivé

Nevstoupíš dvakrát do stejné... lavice. Lavice Dejvice, rýmovačka...Budova Fakulty architektury od Aleny Šrámkové. Plně obsazené řady. Přednášející za katedrou. Prezentace s fotografiemi.

18.3.2024 v 23:55 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 22 | Diskuse

Pavel Nitka

Jaký to je milý dědeček aneb Stářím moudrost nezískáš...

Vždyť určitě celý život pracoval, staral se o své blízké, jedl jen kvalitní potraviny a nikdy na veřejnosti nemluvil sprostě. Dokonce i mouchám vyrobil ve své dílně krmítko...

18.3.2024 v 19:20 | Karma článku: 8.07 | Přečteno: 197 | Diskuse

Ján Chomík

U kaderníka

Márne sa snažím spomenúť si, kedy som bol prvýkrát u kaderníka. Je to však pravdepodobne jedna z tých spomienok, ktorú moja pamäť už definitívne pochovala.

18.3.2024 v 18:37 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 76 | Diskuse

Josef Ulman

Ja ně prarassijskij...!

Včera jsem na jednom fóru dostal tip na video nechvalně proslulého Petra Hájka, ve kterém dělá rozhovor s Jindřichem Rajchlem.

18.3.2024 v 10:10 | Karma článku: 20.69 | Přečteno: 511 | Diskuse

Michal Merhaut

František Dvořák – archeologií proti nacistům

Do dveří kolínského muzea vešlo několik mužů, jeden po druhém, s potřebným časovým rozestupem. Hlavní bylo, ničím na sebe nepoutat pozornost okolí. Byl letní podvečer roku 1941.

18.3.2024 v 8:12 | Karma článku: 16.07 | Přečteno: 223 | Diskuse
Počet článků 394 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 885

Kdo jsem? Obyčejná ženská, co téměř šedesát let hlavně vnímá svět kolem sebe a občas má pocit vyjádřit se k situaci ze svého pohledu.

Nutný výchovný pohlavek, souhlasí Bouček i Havlová s přerušením projevu na Lvu

Moderátor Libor Bouček ostře zareagoval na kauzu ohledně délky proslovu režisérky Darji Kaščejevové na předávání cen...

Švábi, vši a nevychované děti. Výměna manželek skončila už po pěti dnech

Nová Výměna manželek trvala jen pět dní, přesto přinesla spoustu vyhrocených situací. Martina ze Znojma se pokoušela...

Vyzkoušeli jsme podvod z Aliexpressu. Může vás přijít draho, i po letech

Nakoupili jsme na Aliexpressu a pěkně se spálili. Jednu USB paměť, dvě externí SSD a jeden externí HDD. Ve třech...

Chtěli, abych se vyspala s Baldwinem kvůli jeho výkonu, říká Sharon Stone

Herečka Sharon Stone (66) jmenovala producenta, který jí řekl, aby se vyspala s hercem Williamem Baldwinem (61). Měla...

Konec nadvlády programátorů. Pozic ubývá, na jednu se hlásí stále víc lidí

Premium Ochota firem splnit uchazečům skoro jakýkoli požadavek a velmi nízká konkurence. Tak by se ještě nedávno dala definovat...