Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Hodně viny nese dnešní přehumanizovaný, přelidskoprávní, hyperkorektní svět.Do dětí od mala cpeme jaká mají práva a výhody, ale již méně se zmiňujeme o povinnostech a odpovědnosti.Chybí nám vůle důsledně oddělit zrno od plev.Na jedné straně si velmi tvrdě došlápnout na skutečné "šmejdy", na druhé straně neničit ty, kteří třeba měli jen nehoráznou smůlu, jak tady píše např.p.Braun.

A to bohužel platí téměř ve všem, ne jen v oblasti výživného.

0 0
možnosti

Příšerná doba!! Mladí jsou nezodpovědní, sobečtí, darebáčtí. Určitě již od dob říše římské (O tempora, o mores). Pravděpodobně však od dob mnohem dřívějších.

Nebo že by ve všech dobách existovali moralisté, přesvědčení, že jen jejich doba (a především oni sami) je jediným nositelem té správné morálky?

PS: Samozřejmě jsou neodpovědní otcové, kteří se nenamáhají platit. Stejně jako neodpovědné matky, které alimenty nepoužijí pro dítě. A samozřejmě, že jsou soudně stíháni. Nic jiného s nimi nelze provést. Ti nezodpovědní umí výplatu prochlastat, i když žijí ve společné domácnosti s dětmi (nemusí tedy platit alimenty). Jsem na tomto světě již tři čtvrtiny století, a tento problém existuje, co pamatuji. Jen byl někdy tiskem ventilován, jindy potlačován.

2 0
možnosti

A co tak domácí věšzení pro matky které sabotují styk otců s dětmi po rozvodu ?

0 0
možnosti
Foto

J75a83n47a 53M36a68j53o42v12á

30. 9. 2016 23:56

Stát by se zejména do životů rodin, ať už v jakékoliv fázi, neměl plést.

1 0
možnosti

Na to všecko mají lidi myslet dřív než spolu vlezou do postele.

1 0
možnosti
Foto

J52a53n21a 11M88a37j92o84v10á

1. 10. 2016 10:28

Jednak myslet a jednak pak prostě nést následky toho, co udělali a nedožadovat se, aby odpovědnost za jejich předchozí rozhodnutí přebíral stát.

0 0
možnosti
Foto

Ale ani vy neprichazite s resenim. Uvedu konkretni priklad. Mam znameho, ktery je vyucen v oboru serizovac cehosi v hutich. V ramci setreni prisel o misto. To prineslo problemy s placenim vyzivneho. Chvili to operativne resil jak se dalo, brigady a podobne. Vzhledem k veku ktery je nad 45 praci nenasel a nakonec byl za neplaceni vyzivneho odsouzen. Dodavam ze vim ze tu praci opravdu hledal doma i na Slovensku. Marne. Pribeh ale nekonci. Po navratu z vezeni kde byl snad necely rok, uz o praci nezavadil vubec. Vsude chteji trestni rejstrik. On dopadl jeste dobre, protoze odjel do Nemecka kde myl nadobi ale je spousta podobnych pripadu. Jak pomuze matce pobyt neplatice ve vezeni? Na to nikdo odpovednezna.

2 0
možnosti

Zeptám se, zda ten Váš známý si se změnou svých poměrů /snížení příjmu) požádal o snížení výživného? Je mi sice známo, že ne vždy jsou soudci tomu nakloněni, ale je to jeden ze způsobů...

0 0
možnosti
  • Počet článků 394
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 888x
Kdo jsem? Obyčejná ženská, co téměř šedesát let hlavně vnímá svět kolem sebe a občas má pocit vyjádřit se k situaci ze svého pohledu.

Seznam rubrik