Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jenže během pěti následujících let nepůjde pouze o to, v čem si zákazníci nákup odnesou domů, ale v čem budou výrobci svoje zboží při omezování plastových obalů do obchodů dodávat - a celá řada nynějších běžných druhů zboží balených do plastů zmizí z obchodů patrně úplně. ;-O!!

0 0
možnosti
FF

R^:-)netřeba víc slov, a to i kdybych dobu předplastovou nepamatoval.

0 0
možnosti

J42a14k14u97b 15Š78o49l81c

10. 1. 2019 11:07

Problémem nejsou ani tak igelitové tašky, jako spíš mikrotenové sáčky. Těch je miliarda denně.

2 0
možnosti
VV

Ano. Bohuzel v CR je mate u peciva vsude. Za rubezom jsou vsude papirove pytliky.

0 0
možnosti

I98v56o 64Ž21á19č18e19k

10. 1. 2019 10:38

S balením do papíru je v samoobsluhách určitý problém. Papír je neprůhledný. Když v Bille něco kupuji u obsluhovaného pultu s lahůdkami, tak mi to dají do papírového sáčku a na něj nalepí cenovku. Ale v regálu by zákazník neviděl, co vlastně kupuje. A u takových těch "kusovek" - ovoce, zelenina, pečivo - by zase pokladní neviděla, že v sáčku je doopravdy to, co zákazník tvrdí, že tam je. Chtělo by to vynalézt materiál, který je průhledný, levný a šetrný k životnímu prostředí.

V nákupních taškách takový problém nevidím. Chodím nakupovat s batohem a v něm nosím igelitku pro případ, že se mi nákup do batohu nevejde. Jednu igelitku nosím několik let. Proč bych ji měl pokaždé vyhodit a příště si kupovat novou? Byl bych pako.

1 0
možnosti

Dobu "předplastovou" pamatuji též, taky jsem si k svačině kupoval patnáct deka vlašáku "do papíru".Mnohem více než igelitky(ve většině domácností, co znám, byly nakonec použité jako pytlíky do odpadkového koše), mne trápí že se do předimenzovaných plastových obalů balí úplně všechno.Nedávno jsem kupoval nějaké příslušenství k počítači - myš, sluchátka, flashdisk, apod. - všechno ve zbytečně nadměrných plastových blistrech.

Je to zase jako téměř vždy o hlouposti nebo pokrytectví - na jednu strnu se řeší "uchošťoury" jako veřejný nepřítel číslo jedna, na druhou vám v obchodě zabalí do plastu každou koblihu nebo jabko.

4 0
možnosti

Mám stejný názor - "igelitky" jsou zpravidla využity vícekrát, jednorázové obaly na výrobky se vyhodí hned. A nejde jen o zmiňované blistry na průmyslové zboží, obrovské množství plastu padne na jednorázové balení trvanlivých potravin (šunka, salám, sýry, mléko, sáčky od bonbónů, obaly od sušenek ...). Tam zřejmě není alternativa, takže je nutné se s tím smířit a okázalý "boj" proti plastovým taškám je jen proklamativní soudobé politikum na úrovni alegorického vozu na 1. máje.

1 0
možnosti
RE

Už aby to bylo. Člověk posbíral prázdné flašky a koupil si pullitr rumu:))

2 0
možnosti

J93a69k40u71b 49Š90o89l36c

10. 1. 2019 8:11

Je dobře, že EU něco začal dělat, i když tyčinky do ucha to tedy nevytrhnou. Nicméně na omezení plastů se musí dohodnout celý svět, jinak se nic nezmění a budoucí generaci nám poděkují.

0 0
možnosti
  • Počet článků 394
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 888x
Kdo jsem? Obyčejná ženská, co téměř šedesát let hlavně vnímá svět kolem sebe a občas má pocit vyjádřit se k situaci ze svého pohledu.

Seznam rubrik