Ladislava Šťastná

Jak to vnímám já: ...kdo obleče Micheliny?

3. 07. 2017 20:20:00
Když už si mám koupit něco na sebe, potřebuji k tomu klídek. Nemusím mít za zadkem prodávačku ani podavačku zboží. Projedu si regály, osahám materiál, prohlédnu střih, co zaujme vyzkouším...

...tedy když to lze.

Páč některé zboží zkoušet nelze.

Třeba takové spoďáry. To z hygienických důvodů nelze. A když nemáte zrovínka proporce těch, co je živí přehlídková mola a mohou se převléknout za stéblem trávy, je to někdy docela svízelná situace. Tedy teď mluvím za nás holky, co trochu narostly v oblasti pupku a sedací nervy taky nemají jak dva stroužky česneku a chtějí hlavně nositelné komfortní spodní prádlo. Prádlo, co splní svůj účel. Jé, o tom jaké si vybrat spoďáry, o tom bych mohla psát romány. Opravdu. To není banalita. To jsou roky vědeckého zkoumání. Roky pokusů a omylů. Takže předně musí být z přírodních materiálů - to dá rozum. Ty vixvajlantové ať si nosí ty, co chtějí lítat po gynekologických ordinacích se záněty. Po pravdě, moc se divím, že se vůbec dámské kalhotky vyrábějí ze syntetických materiálů - to by mělo být zakázané. Přírodním materiálem by měla být bavlna. Čím víc bavlny - tím víc adidas! Ale může být i s příměsí lycry nebo spandexu, ale jen tak do 5%, ale spoďárky lépe přilnuly na tělo. Jinak musíte kupovat bombarďáky. Obrovské spoďáry, které se pak stydíte pověsit v sušárně paneláku. Otřesné neforemné, odpudivé, asexuální...Dalším problémem je, když jako většina žen při těle (hodně při těle) nemáte linii ve tvaru přesýpacích hodin s mírami 90-60- 90 ale 105-100-110. To je panečku věda - jak vám asi mají ty spoďáry zůstat v pase držet? Ha? Pomyslel na to výrobce, co udělal v pase tunýlek na tenkou prádelní gumu? Jistě jste se milé dámy setkaly s tím, že gumička se po pár praních vytáhne a na spoďáry potřebujete kšandopéry. Když utáhnete gumu v pase, nestáhnete pak prádlo přes téměř proporčně stejné boky. To jsou věci, co? Ví to vůbec výrobce? Neforemné bombarďáky s vytahanou gumičkou se v pase nezdrží, některé mrchy s tenkou gumičkou se srolují a máte je pod pupkem, když né rovnou u kolen... Prudká elegance. Víte jak dáma při těle trpí, jak moc jí záleží na tom, aby vhodně zvolila vhodné spodní prádlo? Aby netrnula při každém kroku, kdy spoďáry se pod šaty srolují pod pupek nebo rovnou se nesesunou ke kolenům.

Taky jsem si tím prošla! A musela jsem přijít na to, jaké spodní prádlo kupovat.

Znám jednu firmu, která vyrábí spodní kalhotky přesně dle mých představ. Pravda nejsou nejlacinější, ale nehoním je pod pupkem, nemám obavy, že je ztratím, když si je v létě vezmu pod šaty a pak mám vyzkoušeno, že vydrží několika násobně delší procesy praní aniž by ztratily tvar, rozpáraly se, zežmolkovatěly a prdla jim gumička v pase, natož aby se zpuchřením vytahala. Ona je tam širší guma a prošitá dvoujehlovkou v pase.

Inu výběr prádla, zejména spoďárů je opravdu o tom nekoupit, co vidím, co vám někdo vnucuje a hlavně nehledět na nejnižší cenu a už vůbec nenakupovat v tržnicích. Tam spodní prádlo zřídkakdy vidělo bavlnu a už naomak poznáte, že to vlákno je snad z PET lahví.

Potřebuji mít na nákup oblečení klid, už vůbec nepotřebuji aby mě někdo přesvědčoval, co mi bude... Nerada chodím do tržnic, už z dob dávno minulých, kdy tady začínaly a mě zaujala výšivka na jednom svetříku, ten byl velikostí možná 34 a prodejce natáhnul svetr do šířky a s bezzubým úsměvem prohodil: "to vám pani bude!" V tu chvíli jsem si představila samu sebe jako velkou zelenou jitrnici. Takže tržnice děkuji - to není můj styl! Sama vím, co potřebuji, odhadnu, co obleču a bezpečně vím, kam raději nevkročím: obchody se sportovním oblečením mamuty neodívají, značkové butiky také odívají jen oteklé nitě. My, holky krev a mléko nebo dámy sádlo, sádlo, sádlo (jak panáček Michelin), své prodejny nemáme. Vnímáte tu diskriminaci? Ačkoliv jsou některé prodejny s oděvy, kde v koutku nabízejí nadměrné velikosti nebo velikosti XL - 5XL, ale to, co někdy nabízejí za módu, to je katastrofa. Jak já říkám stanové dílce, z neforemných těžkých neprodyšných materiálů. Dáma při těle se asi potí mnohem víc než slečna, co i s postelí váží 50 kg a ty štíhlé mají oděvy ze savých vzdušných materiálů a dámy při těle z vixvajlantu! Fuj!. Hadry, co nemají žádný střih a když si je oblečete, vypadáte tak strašák do zelí... Možná je to nějakej protiobezitologickej plán jak donutit lidi hubnout??? No, co se oděvů pro narostlé týče, hubnou jim spíše peněženky.

Takže při procházení obchodů s oděvy, kde by měly něco normálního pro kypřejší dámy, vždy vzpomenu na starou Škopkovou v Itálii: "něco normálního jako na mě" je hodně, hodně málo. Ačkoliv není tajemstvím, že populace tloustne! Proto se ptám: není na čase přemýšlet, kdo bude oblékat Micheliny?

P.S. začala bych tím spodním prádlem! Neb do spodního prádla vhodně oblečen - dobře naladěn!

Autor: Ladislava Šťastná | karma: 23.14 | přečteno: 827 ×
Poslední články autora