Jak to vnímám já: Znovuobjevené máslo...

...no asi takhle, z televize jsem zaslechla, že se zdražuje máslo...že najednou roste poptávka po másle, kterého je nedostatek ...

Vzrostla prý po másle poptávka, když si lidi uvědomili, že je lepší konzumovat přírodní produkty, to je jeden z důvodů. Druhým důvodem je to, že se chová odlišný druh kravského plemene, co produkuje hlavně mléko, ale méně tučné... Hamty, hamty, hamty, co? Více mléka, co se může vyvážet, aby se pak mohlo jiné dražší dovážet na výrobu másla! Taky koukáte, co?

...No, až sem jsme museli  s našim hospodařením a s těma alternativama  ve stravování dojít, jo? Vždycky se mastilo sádlem a máslem a pak takové nóvum: nezdravé tuky a rychlé nahrazování těmi chemickými hnusy, co nešlo ani pozřít. Řeknu na rovinu, že nějaká Rama mi k chuti nepřirostla. Zdraví nezdraví, ani Flora mě nepřesvědčila, že mi ochrání srdce a že je zdravá a že chutná jako máslo. Prostě máslo je máslo. Máslo se svojí máslovou chutí na vlahém pečivu, nebo omaštěný ovocný knedlík máslem - to je prostě lahoda...

...no a najednou se nám probudili ti, co jedli ty odporné chemické hnusy a touží po lahodné chuti másla a tu máš čerte kropáč - máslo není!

Máslo je najednou úzkoprofilové zboží!

Tak máslo zdražíme...

...ale prý by nemělo překročit hranici sedumdesáti kaček za čtvrt kila?

Jo a prý nemáme kupovat to zahraniční - může být až dva roky staré...

Taky kroutíte hlavou?

Takže zanedlouho bude důvod zdražit mléko, posléze pečivo, a na řadu přijde i maso, kdy lidi přestanou kupovat všechny ty náhražky za maso, až dojde i na zeleninu a ovoce.

A co platy a důchody? Porostou úměrně pozvolna narůstajícím cenám?

Prý  i proto se znovu lidé vrací k zahradničení a pěstování si ovoce a zeleniny na zahrádkách. Inu, co si budeme vyprávět, rajče z vlastní zahrady chutná jinak než to z megamerketu a jahoda utržená ze záhonku - to je prostě lahoda!

Pro mě z toho všeho zůstává jen nezodpovězená odpověď na otázku, jak lidi mohou být tak hloupacatí, že si nechávají vymývat mozky tím, že najednou je zdravý nějaký chemický blevajz v okrasné škatulce za velmi příznivou cenu?

Není!

Ale síla reklamy je prostě nadřazená obyčejnému selskému uvažování...Asi tak nějak.

Autor: Ladislava Šťastná | úterý 4.7.2017 7:07 | karma článku: 34,61 | přečteno: 1601x
  • Další články autora
  • Počet článků 394
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 888x
Kdo jsem? Obyčejná ženská, co téměř šedesát let hlavně vnímá svět kolem sebe a občas má pocit vyjádřit se k situaci ze svého pohledu.

Seznam rubrik