Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

J17a83n 78P76a10l21l19a40s

5. 7. 2017 22:57

Dobrý večer, souhlas a karma. Ten litinový odšťavňovač používám dosud, je to sice opruz točit několik hodin klikou, ale ty bicepsy! Jinak při zavařování nikdy nepřekračuji 5 minut (kvůli vitamínu C), při použití citronového pektinu stačí. A naši mladí s vnoučaty jsou vděční a spolehliví odběratelé.

0 0
možnosti
JB

Já jsem už sama, dělám jen rybízové želé na linecké, tchyně mi zaváří naprosto nedostižné okurky a občas zavařím merunky, podle úrody a ceny, ty kupuji. Ale vloni jsem vsadila švestku, na povidla, taky si dělám domácí, z těch klepaných se scvrklými prdelkami, jsou výborná!

0 0
možnosti
Foto

Já zavařuji celý život a s rozumem, abych nedopadla jak babička. Když jsme po její smrti prodávali dům, ve sklepě měla přes 20 let staré kompoty třešní a okurky ještě starší. Všeho s mírou a pak si na tom pochutnáte.

2 0
možnosti
JP

No, řekla bych, že se nezavařuje hlavně proto, že marmeláda obsahuje hodně cukru a kompot taky, prostě čerstvé je čerstvé. My jsme kdysi taky hodně zavařovali, ale dneska jsme to hodně omezili, protože zavařené se prostě tolik nejí.

0 0
možnosti
LH

....zavařené se prostě tolik nejí...

S tím nemohu souhlasit.Ono se nejí, ale proto, že " kdo by se s tím dělal, to si raději koupím v obchodě čerstvé".Tak takovéto argumenty slýchám od všech mladých maminek.Tyto mladé maminky na vesnicích to raději nechají na stromech schnít, než by vzaly žebřík a šly trhat.A tak vidím jak 60 - 70ti letí lidé lezou po stromech a trhají, protože jim to může srdce utrhnout, takto plýtvat ovocem když stačí jen trochu své práce a svého času tomu věnovat.

2 0
možnosti
LH

Paní autorko, souhlasím s Vámi, chuť ničím nenahradíš.Na zahradě máme jahody a i když mladí (jsem už dědečkem) kupují občas jahody dětem během roku, tak vnoučata říkají, že nejlepší jsou ty od babičky.

A lidi asi nechápou, že kupované ovoce v marketech je plné chemie ( a jak pomlouvají komunisty, že jsme za nich jedli potraviny plné chemie), protože když přemýšlíte selským rozumem, jak může ovoce vydržet cestu přes celou Evropu bez toho aniž by bylo konzervováno chemií.Ať si každý zkusí utrhnou jahody či jiné ovoce večer a do rána už bývá nahnilé.

Takže ať si každý spočítá kolik dní trvá než se dostane z plantáže na pult obchodu ( natrhání, naložení na kamion, převoz přes půl Evropy ..uzavírky silnic, občas se někde stávkuje..vyložení do skladu a ze skladu na pult) a vyjde 3 - 4 dny.A doma čerstvé ovoce bez chemie je za tu dobu zkažené.

Takže dneska jíme víc chemie než za komunistů.

6 0
možnosti
Foto

A já myslím, že se zavařuje pořád a na Moravě to nikdy nepřestalo. Kuchyně jsou plné tu marmelád, tak kompotů, nakládají se okurky a jo...všechno, co chlapi "urvou" skončí v bečce, už od višní a meruněk. O švestky prý bude letos bída, pomrzly.

Jo, zapomněla bych na sirupy. Letos zatím bezový, meduňkový, mátový, ještě není "sklizená" levandule...

0 0
možnosti

Levandulový sirup? Jak to chutná? Já z levandule pletu jen voničky do prádla. Levandulový sirup bych ráda zkusila, asi se obrátím na strýčka Gůgla a vygůglím si to...Děkuji za tip!

Jinak na okurky taky máme letitý recept a sami si je pěstujeme, to by ani jinak nešlo...

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS