Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZB

Pan starý pračlověk Janeček a jeho žena;-)...Vy jste snad trochu opisovala od Karla Čapka,Kniha apokryfu,povídka O upadku doby.Tato povídka se mi vybavila při čtení Vašeho velmi vážně napsaného blogu,ovšem Čapek svuj text psal jako humor na stále stejné české fnukny,které vzpomínaji na "staré zlaté časy" a kritizují "upadek doby"....

5 2
možnosti
ZH

Ani jsem to nedocet, protože to je strasna slatanina. To je zase dojmologicky, "ostalgicky" pseudovlastenecky vytvor, plny vylozenych nepravd a vymyslu. Da se jit bod po bodu a každý snadno vyvrátit, ale ztrata casu. :-/

8 4
možnosti
Foto

moc hezká připomínka Táborů lidu, Připadám si jako člen procesí, co se táhla za Svatoplukem Čechem slýchat jej pod širým nebem... sto padesát let zpátky... akorát že odkazu pravých Čechů věrný ruchovec Čech nedělal tak strašný hrubky.

3 1
možnosti
BJ

Začínat Karlem IV. argument o tom, co dokázali Češi, to je krásný vlastní gól. Cizincům jsme prodali sklárny a pivovary, které u nás ve velkém zakládali Němci. Elektráren se nenajíme, ale bez nich budeme závislí na energii ze zahraničí, což není o nic lepší, než dovoz potravin. Mnozí naši pradědové dělali jméno snad Rakousku-Uhersku. Dát vedle sebe český oděvní průmysl a konkurenceschopnost, to se taky povedlo - když oděvní průmysl v Evropě zanikl právě kvůli nekonkurenceschopnosti v porovnání s jižní Asií.

12 2
možnosti
ZH

Ono hlavne ve stredoveku něco jako narod v dnesnim pojeti neznali. Tam se vse delilo podle pudy a kam dosahla moc feudála. Hodne srandavlastencu uplne zapomina, ze v Cesku zilo po staleti velke množství Nemcu a byly jsme soucast R-U. Znarodneni je nedavna zalezitost, ale komouske vyklady dejin jsou bohužel stale zive. Velka cast prumyslu byla zalozena Nemci. Třeba u nas na severu veskere textilky a strojirny mají nemecke zakladatele. Takova "ceska" perla Plzensky prazdroj a to pivo co se tam varilo, byla ciste nemecka zalezitost :-) Takhle se da pokracovat dal.

5 0
možnosti
PK

No mnoho info ve Vašem článku nesedí, ale snad jednu připomenu, při návštěvě Polska Trump označil tuto zemi za střed Evropy a asi to nemyslel jen zeměpisně, takže už to pro nás neplatí.

0 0
možnosti
BJ

On ten střed Evropy je vůbec takový široký pojem. I Litva se za něj považuje.

2 0
možnosti
PS

Nechápete ty hrozné výhody. Nejde ovládat někdo kdo je pevně spjatý s historií a kulturou, není potřeba inteligentní obyvatelstvo které poukazuje na chyby. Potřebujete šedivou hloupou masu která bude bez remcání 8h makat u pásu. Například pokud chci odzbrojit občany, nepotřebuji chytráka co poukáže na fakt, že o toto se už pokusil Hitler nebo Lenin. Stejný chytrák připomene výroky Orwella nebo Masaryka a lidi začnou rozhodnutí o odzbrojení zbytečně pitvat. Začnou klást nepříjemné otázky, takto se opravdu vládnou nedá. Nebudou Němci,Poláci nebo Češi, všichni jsme přeci Evropané. Jediné co mě osobně bude chybět, tak je atmosféra při mistrovství světa v hokeji. Už nezažijete zápas Německo Vs Česko bude to jen Evropa00.1 Vs Evropa00.7 .

3 1
možnosti
ZB

Vlastenko,Karel IV nebyl Čech ani z poloviny,z poloviny Němec - Lucemburk a ze třetiny Čech a ze třetiny Rakušan-Habsburk...tedy Evropan.;-)Jinak ty ufnukaný nesmyslný pivní plky nemá cenu komentovat,Vám a dalším podobným bych rád zařídil výlet strojem času o třicet let zpátky a několikaměsíční pobyt v osmdesátkách,to by jste se rychle probrali...

12 3
možnosti
Foto

Karel IV byl spíš francouz, Lucembursko bylo tehdy zcela frankofonní a měl francouzkou výchovu. Ale on by to nacionální kádrování vůbec nechápal, byl příslušníkem panovnického rodu a ti se ženili a vdávali mezi sebou bez ohledu na národnost a skutečně nepátrali po tom kolik mají v rodokmenu němců, francouzů, nebo kohokoliv. Co je zajímalo byla významnost rodu.

7 0
možnosti
JZ

V současné době mně chleba vydrží i několik dnů. Dneska jsme měl k snídani chleba ze soboty a byl výborný. Za komančů býval sobotní chléb už v neděli plesnivý. Jsou to takové hloupé a lživé komunistické nářky.

11 2
možnosti
Foto

Ano, ono záleží jaký chleba si kdo kupuje. A nemyslím tím jen malé pekárny. Já v pražském hypermarketu kupuji chleba co mi vydrží skoro týden. Jen asi nesplňuje požadavky na cenu většiny nakupujících jelikož kilový pecen stojí čtyřicet korun. Oni radši za dvacku aby ho půlku po třech dnech vyhodili.

4 1
možnosti

Takhle nejak si predstavuji rec skinheada v duchodu po patem pivu :-)

Svaz evropskych socialistickych republik mi sice silne nevyhovuje, ale primitivni vlastenectvi take neni me. Clanek by sel kritizovat bod po bodu, ale na to neni cas ani nalada

9 1
možnosti
Foto

Je to takový obrozenecko-buditelský nářek, ale já si ty staré časy pamatuji jinak. Že jsme byli soběstační v potravinách ? Možná, ale nebylo nám to nic platné. Libové maso v hospodách i v obchodech nebylo, šunku jsme znali ze vzpomínek pamětníků první republiky. Ještě na konci šedesátých let prezident Novotný exceloval slavným slibem:" Maso bude, soudružky !". Mizerné maso a mléko nemusíte nakupovat v německých supermarketech, zajděte si na farmářské trhy či do některé rodinné masny českých majitelů. Je to dražší, jinak to nejde. Ale budete spokojená, kvalita je o 2OO% lepší, než před revolucí, výběr o 1000%. Paměť je ošidná, na gumové rohlíky z michelské pekárny jsme zapomněli, zato bludy o lahodném předrevolučním pečivu se šíří jako mor. Zlaté české ručičky ? Kdo někdy stavěl rodinný domek nebo aspoň rekonstruoval koupelnu, dá mi asi za pravdu, že ručiček se nám už padesát let nedostává, zato na lemply, slibotechny a arogantní "specialisty" narazíte na každém kroku. Jen toho úředního šimla Vám ochotně odkývám, to je trefa do černého. A co se týče toho Karla IV., Čechy byly jeho soukromý majetek / na rozdíl od říšské koruny/, to dá rozum, že o ně pečoval. Stejně jako já pečuji o své auto nebo zeleninu na zahrádce. A že stavěl o sto šest ? Jak by nestavěl, když mu z celé Římské říše národa německého sváželi na fasuňku pytle zlaťáků až do Prahy na dvůr. Berně si legendární Lucemburk uměl pohlídat lépe než pan Babiš a fiskus fungoval jako na drátku. Pán, co psal přede mnou, se správně ohradil, že je MoravákJá jsem zase Evropan. Jako Karel IV.

19 4
možnosti
JT

J96i82r24i 22T74i42c54h37y

7. 8. 2017 2:32

A ja nejsem Cech, ja jsem Chod !?

1 0
možnosti
Foto

R^není to růžový ale tak zle snad zas nebude-jinak ten Otec vlasti byl z půlky Luxemburk a z půlky Přemyslovec a když se ujal vlády neuměl pořádně česky-no a jak to zvlád:-)

5 0
možnosti
  • Počet článků 394
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 888x
Kdo jsem? Obyčejná ženská, co téměř šedesát let hlavně vnímá svět kolem sebe a občas má pocit vyjádřit se k situaci ze svého pohledu.

Seznam rubrik